Franziska anbefaler tankevækkende bog om ondskab
Jacques Chessex: Vampyren fra Ropraz

Franziska anbefaler tankevækkende bog om ondskab

25.06.21
Overtro i den schweiziske provins

Vores bibliotekar Franziska fik fat i en lille, ny intens roman, 'Vampyren fra Ropraz'. Læs her hvad hun synes om den.

Det er en kold og barsk verden Jacques Chessex fremmaner i den korte men intense roman om 'Vampyren fra Ropraz'. En grav er hærget og liget af en ung pige skændet på grusom, næsten umenneskelig vis. Men er det en vampyr, der skjuler sig i de afsidesliggende landsbyer? Eller er det slagteren med blod på forklædet, medicineren med kendskab i dissektion eller den unge karl Favez, som i forvejen har en sygelig forkærlighed for bondens køer?

Kort, men tankevækkende roman

Anklager, fordomme og overtro stortrives i de kolde og ugæstfrie egne, mens frygten for den ukendte dæmon vokser sig større. Chessex har skrevet en tidløs fortælling om ondskab, født af frygt. Tankevækkende læsning på bare 85 sider.

Om forfatteren

Det danske forlag Sidste århunderede' har udgivet bogen på dansk. De introducerer Jacques Chesex således:

"Jacques Chessex (1934-2009), schweizisk forfatter og maler. Chessex skrev om forbrydelse og straf i den vestschweiziske provins, ofte med henvisning til historiske sager. Hans dokumentariske tilgang har i mindst ét tilfælde indbragt ham dødstrusler, og han fik aldrig noget stort publikum i sit hjemland. Modtagelsen var anderledes positiv i Frankrig. I 1973 blev Chessex tildelt den prestigefulde Prix Goncourt som den første ikke-franskfødte forfatter nogensinde, og han modtog Grand prix Jean Giono for Vampyren fra Ropraz i 2007. Jacques Chessex er begravet på kirkegården i Ropraz."

Reservér romanen
GennemseGennemse
  • Bog

Vampyren fra Ropraz

Af Jacques Chessex (2021)
I 1903 bliver den lille landsby Ropraz ramt af tre grusomme forbrydelser, og befolkningen hungrer efter at finde den ...
Læs mere