Peter Olesen: Træbygninger Danmark rundt
Peter Olesen: Træbygninger Danmark rundt (2023)

Marie anbefaler: Bog om smukke træhuse

29.11.23
Peter Olesen: Træbygninger Danmark rundt

Det er sommer i Peter Olesens æstetisk smukke bog om 25 danske træbygninger af bemærkelsesværdig kvalitet. Man får straks lyst til tage med ham landet rundt for at lede efter de smukke bygninger. Forsiden – et close-up af Domen i Allinge – fanger selvfølgelig det bornholmske øje, og skønt det ikke er en bog om Bornholm, så får både nyere og ældre bornholmske træbygninger rigtig god plads på de første sider i bogen.

En sand turguide

For læsere med kulturhistorisk og arkitektoniske interesser er bogen sand turguide og oplagt at have liggende i handskerummet, hvis man er på tur i Danmark. Bogen rejser landet rundt med start på Bornholm og endestation på Skagen. 

Begejstringen smitter

Som fagbog har Peter Olesens bog selvfølgelig ingen karakterer, men forfatteren træder tydeligt frem i teksten igennem beskrivelser, oplevelser og vurderinger af de huse han introducerer læserne til. Begejstringen smitter. 

Peter Olesens stil er journalistens, ikke den højtuddannede fagligheds. Stilen er beskrivende og til tider en smule sniksnakkende, men det bærer man over med da man faktisk får en væld af fakta og stemninger om de udvalgte huse. 

Baggrundsramme

Peter Olesen har siden 1990 skrevet en lang række kulturhistoriske værker om dansk bygningskultur, startende med det flotte billedværk ’København mellem husene’. Særligt forskellige vinkler af Københavns fysiske udtryk har haft forfatterens interesse, men også andre lokaliteter i Danmark har Peter Olesen sat under lup. Olesens foretrukne emne er altså byliv, bygninger, bygningshistorie light.

Den aktuelle bog er suppleret med et kort, så man kan gå målrettet efter lokaliteter eller områder. Ud over de 25 huse indeholder bogen også et lille afsnit med en kort introduktion endnu flere fine hus inkl. de svenske træhuse på Bornholm og nybygningerne i Hammerhavn samt et afsnit med særligt bemærkelsesværdige bygninger i København.

Vi anbefaler også Peter Olesens bog 'Træhuse i København', som du kan reservere nedenfor.

Reservér
Peter Olesen (f. 1946-01-28): Træbygninger Danmark rundt GennemseGennemse
  • Bog

Træbygninger Danmark rundt

Af Peter Olesen (f. 1946-01-28) (2023)
En lille perle af en guide til en række bemærkelsesværdige træbygninger rundt omkring i hele Danmark. Bogen indeholde...
Læs mere
Peter Olesen (f. 1946-01-28): Træhuse i København GennemseGennemse
  • Bog

Træhuse i København

Af Peter Olesen (f. 1946-01-28) (2020)
Der vises vej til 40 forskellige bygningsværker i træ. Beskrivelse af kolonnaden på Amalienborg, Den Frie Udstillings...
Læs mere