'Folk som sår i sne' af Tina Harnesk
'Folk som sår i sne' af Tina Harnesk

Monica anbefaler: Folk som sår i sne

11.03.24
Tina Harnesk: Folk som sår i sne

Monica har for nylig læst denne fine og velskrevne debutroman, som blev kåret til årets svenske roman i 2023 og er skrevet af Tina Harnesk, der selv er opvokset og bor i svensk Lapland. 
Romanen er hendes hyldest til det samiske folks fortælletradition.

Tiden er ved at rinde ud for det aldrende samiske ægtepar Máriddja og Biera, men Máriddja har ikke tænkte sig at dø, før hun har fået rettet op på en stor fortrydelse fra fortiden.

Máriddja er en handlekraftig kvinde, der ikke skyr mange midler for at opnå det hun vil, selvom hun bruger temmelig ukontroversielle metoder.
Hun ønsker heller ikke at hendes mand, der er begyndt at gå i barndom igen, får noget at vide om hendes dødsdom.
For ikke at være helt alene med sine hemmeligheder, betror hun sig til sin nye veninde ”Sire” som bliver ved med at dukke op i den nye telefonapparatmaskine, der i øvrigt ellers ikke er meget bevendt, da den helt mangler knapperne!

'Folk som sår i sne' er en varm, humoristisk og samtidig lidt smertelig fortælling om et ældre samisk ægtepar i kropsligt og sindsmæssigt forfald. En fortælling som desuden også berører et forfulgt folk og de fortrædeligheder, der gennem tiderne er blevet begået mod samerne.

Reservér bogen her
GennemseGennemse
  • Bog

Folk som sår i sne

Af Tina Harnesk (f. 1984) (2023)
Ingen skal bestemme over 85-årige Máriddja! Slet ikke lægen, der vil have hende i behandling. Ved hjælp af en brand, ...
Læs mere