Vi inspirerer: Kenneth introducerer ComicsPlus
Gode gamle Søren Brun!
Vi inspirerer: Kenneth introducerer ComicsPlus
Baby Blues
Vi inspirerer: Kenneth introducerer ComicsPlus
Duck Avenger
Vi inspirerer: Kenneth introducerer ComicsPlus
Minecraft: Stories from the overworld

Elsker du også tegneserier?

05.03.21
Bibliotekets Kenneth giver smagsprøver på titler fra ComicsPlus

Vores digitale tegneserietilbud ComicsPlus lever lidt for hemmeligt, hvis du spørger os. Så hvad med at bruge weekenden på at finde dine yndlingsserier til sjove stunder på app eller computer?

Appen er nem at bruge (man skal dog være oprettet via websiden først. Hent app'en LibraryPass der hvor du normalt henter apps). Man downloader blot det man vil læse, og laver en kop kakao mens man venter. Tegneserierne bliver downloadet så man behøver ikke net for at tilgå dem når først læsningen er i gang (godt til busture og andre steder hvor data ikke er en selvfølge). Det eneste ærgerlige ved appen er, at den ikke altid husker hvor man er nået til, og at man ikke angive, at man vil til side 223, så ved lange album kommer fingrene på overarbejde. Alt i appen er på engelsk, men heldigvis er meget humor ens på alle sprog.

Læs alt om oprettelse af brugerprofil, app. mm..: ComicsPlus.

Kenneth anbefaler

Smølferne (Peyo)

Der ligger en del albums med Smølferne i ComicsPlus, endda nogen få som ikke findes på dansk. Selv om sproget er engelsk er pointerne de samme, og jeg kan sagtens leve med at gnavensmølfens evige ”Jeg kan ikke fordrage…”  er blevet til ”Me, I don’t like”. Brillesmølfen er stadig irriterende og skæmtesmølfen laver stadig eksploderende sager, som folk stadig tager imod, ups. Jeg selv holder meget af albummet hvor smølferne dyrker sport, og 'Smølf den store' (The smurf king) er stadig et album man kan lære meget af i dag, både voksne og små. Jeg vil også fremhæve albummet hvor Gnavensmølfen ikke kan fordrage politikere.

Bone (Jeff Smith)

De tre Bone-brødre har måtte forlade deres by, efter en af dem fik byen på nakken. Seriens mennesker er tegnet realistisk, men Bone-brødrene skiller sig ud. Som en mild Roger Rabbit-effekt. Men der er også andet end mennesker. Der er drager og kæmperotter – og rotterne er ude på noget ondt. Fantasy, som godt kan blive lidt uhyggeligt, men med masser af hjertevarme og humor. Det er en klassisker, og der er en filmatisering på vej. God læsning til hele familien.

Minecraft: Stories from the overworld (Hope Larsom mfl.)

Hvis computerspillene trækker for meget, kunne en overgang til læsning måske være en tegneserie om computerspil? Fx. forskellige historier der foregår i Minecraft universet. Og om dem som spiller spillet. Følg med når græsen mellem spil og virkelighed bliver udvisket. Når zombierne kommer, skeletterne skyder, diamanten lokker og de uhyggelige endermen vandrer omkring dig. Historierne er korte så samlingen er glimrende til en lille pause inden du bygger videre, og laver fantastiske ting med dine rødsten.

Charlie Brown and friends (Charles M. Schultz)

Radiserne er efterhånden en ældre serie, men den holder stadig. Se eller gense børnene i disse smukke striber. Hvis man kun er vant til at læse serien på dansk, kan det drille lidt at vænne sig til at Søren hedder Charlie, men det går nemt. Og personlighederne er jo de samme. Nuser sidder stadig ved sin skrivemaskine. Fodbolden bliver altid fjernet. .. Og der er stadig mange filosofiske tanker. Man kan også stadig lære en masse ting. F.eks at man kan få jetlag ved at krydse gaden og det er glimrende undskyldning, når man klokker i det...

Baby Blues (Rick Kirkman)

Baby Blues er en avisstribe som også har fundet vej til ComicsPlus. Den har kørt  i 30 år, men da målgruppen er forældre kommer der løbende et nyt publikum. I dag består serien primært af Darryl og Wanda samt deres børn 9-prige Zoe, 7-årige Hamish og den 2-årige Wren. Karakterne har udviklet sig gennem tiden, serien startede trods alt med Zoes fødsel. Ordet 'Baby blues' er et slang for fødselsdepression og serien viser ofte at det at være forældre er en dans på roser – og at roser har torne! Men der er også meget hjertevarme og humor i serien.

Duck Avenger (Disney)

I 90erne fik Disneys folk i Italien en spændende idé. Anders And havde haft en dobbeltidentitet som Stålanden siden 1970erne, måske kunne denne opgraderes til et niveau der kunne konkurrece med Marvel og DC? Anders er på patrulje i Andeby da han spotter noget usædvanligt. Hvad han først tror er en filmoptagelse, er forstadiet til en invasion fra rummet. I disse fantastiske historier, gearet mod 15+ år, møder Anders nye fjender og allierede. Disneys normale sjov og ballade stil er langt væk, og det hænder undertiden at nogen dør. Episke historier som stadig holder her 25 år senere.
 

ADGANG: ComicsPlus

MÅLGRUPPE: For voksne, men også for børn! Der er et alderskrav på 13 år, men hvis I sidder sammen, er det nok muligt at deles om at læse fx. Smølferne og My Little Pony sammen med børn under 13 år. Engesksproget.