FAQ om genåbning

Undrer du dig over noget ved bibliotekets 'genåbning' d. 18. maj?
 1. Jeg har en reservation stående, som jeg ikke nåede at afhente i marts – står den der stadig? Ja, det gør den. Du har de sædvanlige 7 hverdage til at hente den efter genåbningen af dit afhentningsbibliotek.
   
 2.  Kan jeg reservere nu? Ja, det kan du.  
   
 3. Kan jeg reservere over bibliotek.dk? Ja, bibliotek.dk har åbnet for reservationer. Forvent dog at leveringstiden er lidt længere end normalt. 
   
 4. Du kan skifte afhentningssted i denne tid. Dvs. hvis du normalt afhenter i Svaneke, kan du i de næste uge markere afhentning i Rønne, hvis du altså kan se en interesse i at hente bøgerne her. Rent praktisk skal du rette afhentningssted for hvert materiale, du bestiller.
   
 5. Kan jeg aflevere de bøger, m.m., som jeg lånte, før I lukkede? Ja, det kan du godt. Du har en lang afleveringsfrist, du skal bare aflevere inden 15. juni. Du skal naturligvis ikke betale gebyr.
   
 6. Hvad er jeres åbningstid egentlig? Rønne Bibliotek har fra d. 18. maj åbent mandag til fredag kl. 10.30-18. Når Nexø Bibliotek åbner d. 25. maj er det med deres normale åbningstider. De øvrige biblioteker åbner efter Pinsen, fra d. 2. juni. Følg med på hjemmesiden.
   
 7. Kan jeg låne nogle af de blade og tidsskrifter, der er udkommet, mens I har haft lukket, med hjem? Ja, du kan låne alle disse med hjem, også nyeste nummer, derimod bliver der ingen mulighed for at sætte sig og læse på stedet. Vi etablerer også udlån af de nyeste aviser. Spørg personalet i biblioteket. 
   
 8. Hvorfor kan jeg ikke:

  * Bruge jeres printer? 
  * Læse dagens avis? 
  * Hurtigt lige slå noget op på jeres pc? 
  * Printe og kopiere? 
  * Lege i børnebiblioteket, når nu institutionerne er åbne? 
  * Booke møderum?

  Folketinget gav den 8. maj tilladelse til ’ind- og udlån’ på bibliotekerne. Det vil sige, at man ikke må tage ophold på biblioteket, og alle de nævnte aktiviteter opfattes som 'ophold'.
   

 9.  Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale? Nej desværre, den selvbetjente åbningstid er midlertidigt lukket. Vi melder ud, når det er muligt igen. 
   
 10. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren? For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.
   
 11. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen? Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook.
   
 12. Må vi tage familien med på biblioteket? Egentlige ophold på biblioteket er ikke tilladt, og der er ikke andet end udlån og aflevering som man kan beskæftige sig med. Vi anbefaler derfor, at I møder op så få personer som muligt og er her så kort tid som muligt. Husk at I nu kan bestille tid til en tidskrævende ekspedition, som foregår via e-mail, telefon eller skype. 

Book en bibliotekar: Tlf. 5692 6800, mandag-fredag kl. 9.30-16

Har du andre spørgsmål: Send os en e-mail eller ring på tlf. 5692 6800 mellem kl. 9.30-16. Vi sidder parat til at hjælpe dig.