De fem og spionerne
De fem og spionerne

Vinterferie-mysterier med De 5

15.02.21
Kender du De 5? Hvis ikke, så spørg dine forældre - der er en god chance for at de gør.

Nu er det vinterferie og selvfølgelig skal den bruges ude i sneen, men når du skal have en pause fra kælkebakken, så skal du da lige ind i varmen og hygge dig med en spændende bog.
Monica vil gerne anbefale dig krimiserien om De 5.

Den første De fem bog blev udgivet på dansk helt tilbage i 1953. Siden da er mange af bøgerne blevet genudgivet og nyoversat, så bøgerne ikke lyder så gammeldags.

Bibliotekets Monica læste bøgerne for ca. 30 (!!) år siden og var helt vild med dem. Hun synes at det var nogle utroligt seje børn, der altid kunne løse de sværeste gåder og overvinde selv de ondeste voksne forbrydere. 

De 5 består af de tre søskende Julian, Dick og Anne samt deres kusine, drengepigen Georgina (Georg) og hendes hund Timothy (Tim). På forunderlig vis bliver De 5 altid blandet ind i et eller andet form for mysterie som de sætter sig for at opklare. 

De 5 bøgerne er virkelig spændende læsning til dig der godt kan lide krimi og spænding. Du kan selv læse bøgerne, men vi er sikre på, at hvis du spørger din mor eller far om at læse højt, vil de sikkert elske et gensyn med de bøger de selv læste som børn.

Du kan låne De 5 bøgerne her